luni, 19 decembrie 2011
Rulada cu nuca si frisca
Merita sa incercati aceasta minunata rulada care se face rapid si e super delicioasa.
Rulada:
- 4 oua, separate
- 40 g zahar
- 100 g nuca macinata
- un praf sare
- zahar pudra
Umplutura:
- 300 g frisca naturala
- 1 lingura zahar
- 2 linguri lichior Baileys Original
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 200 C. Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara de 30*22 si ungeti-o cu ulei. Mixati galbenusurile cu zahar pana devin pufoase si se deschid la culoare. incorporati cu o paleta nucile macinate si albusul batut spuma cu un praf de sare.
2. Varsati compozitia in tava de copt si dati pentru 15 minute la cuptor. Scoateti blatul si rasturnati-l pe un prosop presarat cu zahar pudra. Dezlipiti cu grija hartia de copt si rulati blatul cu ajutorul prosopului. Lasati sa se raceasca complet rulada.
3. Pentru umplutura bateti frisca impreuna cu zahar pana devine ferma. Adaugati apoi lichiorul si continuati sa bateti pana incepe din nou sa se intareasca. Desfaceti blatul si ungeti-l cu crema, avand grija sa lasati o margine de 1.5 cm catre finalul ruladei. Dati la frigider cel putin o ora inainte de a servi. Ornati cu zahar pudra in momentul servirii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
tare bine arata =p~
Trimiteți un comentariu