marți, 20 decembrie 2011

Ficatei cu oregano, cimbru si usturoi

Retete cu ficatei nu gasesti prea multe si prea interesante, dar asta m-a atras de la nume, deoarece iubesc cele doua tipuri de ierburi. Reteta am gasit-o pe Retete de vis, iar rezultatul a fost unul atat de bun incat voi repeta experienta.



Ingrediente
- 500 g ficatei de pui
- 3 catei usturoi
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 paharel de vin
- fulgi de chili
- sare, piper

Mod de preparare
1. Se spala si se curata ficateii de pieliti. Se usuca cu un prosop de hartie si se prajesc in putin ulei de masline la foc moderat(aveti grija ca sunt "nervosi"). Incercati sa nu-i intoarceti sau sa-i amestecati decat atunci cand sunt rumeniti pe o parte, evitand astfel sa se intareasca.
2. Adaugati usturoiul pisat, fulgi de chili si plantele uscate, lasand pe foc pana cand usturoiul incepe sa-si elibereze aroma. Turnati vin, condimentati cu sare si piper,  acoperiti cu un capac si lasati la foc potrivit cca 10-15 minute. Se pot servi cu orez si salata.

2 comentarii:

Alexandrina spunea...

Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!

Claudia Mic spunea...

Multumesc Alexandrina!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...