sâmbătă, 5 octombrie 2019

Aripioare dulci-crocante la cuptor

Există atâtea variante de aripioare la cuptor, toate au particularitățile lor, dar astea au un mic secret care le fac să fie la urmatorul nivel.

Secretul este praful de copt, care ajută la evaporarea lichidelor din pielea aripioarelor și le face crocante(atenție să respectați proporțiile dacă schimbați cantitățile).

Ingrediente:
- 1 kg aripioare tăiate în jumătăți, fără capete
- 1/2 lingură praf de copt
- sare, piper
- 3 căței de usturoi tocat
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură zahăr brun
- 50 ml apă
- 1 bucățică gimbir ras
- ulei de măsline

Mod de preparare:
1. Ștergeți aripioarele, apoi puneți-le împreună cu praful de copt, sarea și piperul într-o pungă zip-lock. Scuturați-o până ajunge condimentul pe toate aripioarele.



2. Așezați-le apoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropiți-le cu ulei de măsline și dați-le la cuptorul preîncălzit la 160 C pentru 30 de minute.

3. Între timp preparați glazura din ingredientele rămase pe care le puneți pe foc și le fierbeți până ajung sub forma unui sos mai gros.


4. Întoarceți aripioarele și măriți temperatura la 180 C, lăsându-le înca 40 de minute. La final le ungeți cu sosul obținut și le mai dați la cuptor pentru 10 minute. Se pot servi cu sos, ketchup sau salată.


Sursa
https://www.eazypeazymealz.com/crispy-oven-baked-chicken-wings/?fbclid=IwAR1UO22wc8iyUIHmknkTwUnaUB5AFm71Gv1w873ccD0_ZMvV0naMauHFd6s

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...