luni, 30 ianuarie 2012

Supa de broccoli cu orez si cimbru

Multumesc din suflet Andreei pentru aceasta minunata reteta apreciata de intreaga familie, inclusiv de Sofi care e atat de pretentioasa la chestii noi.

Ingrediente
- 1 capatana de broccoli
- 1 ceapa alba
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri orez
- 1.5 l supa de legume
- 1 lingurita cimbru uscat
- ulei de masline
- smantana dulce
- crutoane prajite
- sare, piper

Mod de preparare
1. Se desprind buchetelele de broccoli de pe tulpina, aceasta se taie in doua, si se spala toate sub jet de apa rece. Se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa tocata, pana devine sticloasa. Se adauga usturoiul pisat si orezul, amestecandu-se pana cand usturoiul isi elibereaza aromele. Se stinge cu supa fierbinte si se adauga tulpina de broccoli.
2. Cand orezul este pe jumatate fiert (consultati timpul de fierbere de pe ambalaj) se adauga buchetelele si cimbrul. O data ce s-au fiert toate se ia oala de pe foc, se pastreaza cateva buchete si se lasa sa stea 5 minute. Se paseaza, se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza pe foc sa dea inca un clocot. Se serveste cu buchetelele puse deoparte, smantana dulce si crutoane.

5 comentarii:

Antonina S. spunea...

Foarte placuta reteta!

Claudia Mic spunea...

Te detoxifica:)))

Andreea-Elena C. spunea...

wow, nu pot sa cred, ma bucur ca va place! Eu ador supa aceasta! am sa mai pun azi de o portie(de post). te pup!
p.s. arata demential supica ta!

Claudia Mic spunea...

Multumim Andreea pt minunata sursa de inspiratie! Scuze pt eroarea de nume!

Andreea-Elena C. spunea...

nu e bai cu numele(am o prietena caree asa-mi si spune ; ))) te pup. am facut si aseara supica

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...