joi, 23 ianuarie 2014

Chec cu melasa

I'm back!!!Luna ianuarie a fost si inca este o luna mai mult decat aglomerata, iar desertul de mai jos e expresia acestui lucru. Insa si cel mai simplu desert poate fi dus la nivelul urmator.
Orice chec se poate imbunatati cu diferite arome:
- coaja de lamaie si portocala merge bine cu fructe ca zmeura , visine, fructe de padure(congelate sau uscate)
- esenta de migdale cu diferite tipuri de alune
- bucati de ciocolata alba, amaruie sau cu lapte
- pete de cacao, melasa sau colorate diferit cu ajutorul colorantilor si aromelor diferite

Depinde doar de voi ce "up-grade" vreti sa-i dati. Pofta buna!



Ingrediente:
- 2 cups (250 g) faina cernuta
- 2 lingurite praf de copt
- un praf sare
- 113 g unt, moale
- 1 cup (200 g) zahar
- 2 oua
- 2/3 cup (160 ml) lapte
- 3 linguri melasa(dark)
- o lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1/2 lingurita cuisoare macinate

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava de chec. Amestecati intr-un bol faina cu praf de copt si sare. Bateti untul pana devine usor pufos si adaugati zaharul. Adaugati apoi ouale pe rand si mixati bine dupa fiecare.
2. Incorporati faina in mai multe etape alternand cu laptele, la temperatura camerei. Luati o treime din aluatul obtinut si amestecati-l cu melasa si condimentele. Adaugati-l in tava iar la final marmorati cu ajutorul unui cutit de bucatarie. Dati la cuptor pentru o ora sau pana trece testul scobitorii. Acoperiti cu hartie de copt daca vi se pare ca se rumeneste prea tare. Serviti rece sau usor caldut.
Sursahttp://chichoskitchen.blogspot.ro/2010/06/marble-molasses-cake.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...