miercuri, 19 septembrie 2012

Vinete marinate

Reteta e de la surioara mea Diana pe care o pup si o salut pe aceasta cale.

Ingrediente
- doua vinete cu miez alb
- o legatura patrunjel, tocat marunt
- trei catei de usturoi, feliati subtire
- ulei de masline, sare, otet de vin alb

Mod de preparare
1. Se taie vinetele in fasii de 0.5 cm pe lungime (nu folositi capetele). Se sareaza si se lasa sa se odihneasca putin intr-o strecuratoare. Se stropesc cu ulei de masline si se prajesc pe gratar sau intr-o tava teflonata, pana capata o culoare aurie.
2. Se aseaza intr-un vas cate un rand de vinete prajite care se acopera cu feliute de usturoi si patrunjel tocat din abundenta. Se toarna ulei de masline si cateva picaturi de otet tot la al doi-lea rand de vinete.
La final se completeaza cu ulei cat sa ajunga peste toate feliile. Se servesc pe paine prajita.

7 comentarii:

Dana Gherman spunea...

Am reusit sa le fac, merg foarte bine cu paine prajita cum ziceai si tu. Super bune, chiar merita incercate!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Imi plac tare mult vinetele.Te pup!

hapleablog spunea...

Noi suntem fani vinete!LIKE!!!!

Claudia Mic spunea...

Ma bucur de aprecieri!

Poliana spunea...

Arata tare bine!!

Sisters'Kitchen spunea...

Vinete cu usturoi...se bunatate!Ne plac tare mult.

Timea spunea...

Arata tare bine! Cu siguranta sunt delicioase!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...