Dupa cum va spuneam a venit primavara cu cruditatile ei si mi se pare tot mai greu sa nu le pun in toate. Va veti indragosti de aceasta minunata pizza.
Pentru aluat (2 pizza)
- 125 ml apa calduta
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingurita drojdie uscata
- 250 g faina
- 3 linguri ulei masline
- 1 lingurita sare
Pentru topping (2 pizza)
- 100 g bacon crud afumat
- 400 g frunze tinere de spanac
- 400 g rosii cuburi, din conserva
- 160 g branza Cedar
- 150 g branza Gorgonzola
- 100 g parmezan
- sare, piper, usturoi praf
Mod de preparare
1. Puneti intr-un bol drojdia amesteacta cu o lingura de faina, apa calduta si zahar. Lasati intr-un loc caldut pana incepe sa faca balonase. Intr-un vas mare puneti restul de faina si faceti fantanita in mijloc. Adaugati in centru amestecul de drojdie, uleiul de masline si sarea. Framantati pana obtineti un aluat moale si elastic. Acoperiti-l si lasati-l sa creasca pana isi dubleaza volumul.
2. Pregatiti tavile pentru pizza si preincalziti cuptorul la 180 C. Impartiti aluatul in doua parti egale si intindeti-le cat mai subtire. Ungeti foile cu sosul de rosii condimentat cu sare, piper si usturoi praf. Adaugati apoi frunzele de spanac, baconul, gorgonzola, cedar si la final parmezanul. Dati la cuptor pentru 30 de minute sau pana blatul este rumen dedesupt si toppingul devine auriu.
2 comentarii:
Grozava combinatia! Imi place spanacul foarte tare!!!
Multumesc Antonina!
Trimiteți un comentariu