joi, 28 octombrie 2010

Rulada de ciocolata cu fistic si portocale


Blat
-8 galbenusuri
-100 g zahar
-1 praf sare
-5 albusuri
-80 g faina
-20 g amidon
-40 g cacao
-50 g ciocolata maruntita

Crocant de fistic
-75 g zahar pudra
-75 g fistic

Crema
-500 ml lapte
-50 g zahar
-1 plic budinca de cicolata
-60 g ciocolata
-300 g unt
-100 g zahar pudra
-40 ml coniac
-250 g dulceata de portocale
-1 portocala decojita

Mod de preparare
1.Bateti galbenusurile cu 25 g zahar si sare.Bateti albusurile spuma tare cu restul de 75 g zahar.Adauga-l la galbenusuri.Amesteca faina cu amidonul si cacaoa si cernele in compozitia de oua.Amesteca de jos in sus pentru a le incorpora.Toarna aluatul obtinut pe o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt unsa si presara deasupra ciocolata maruntita.Da la cuptorul preincalzit la 220 C pentru 10 minute si inteapa daca face bolfa. Se scoate si se rastoarna pe un prosop ud, acoperind-o cu un altul tot ud.
2.Topiti zaharul pudra pentru a face crocantul si adaugati fisticul, amestecand.Turnati pe o hartie de copt unsa cu ulei si lasati sa se raceasca.Dupa ce s-a racit complet rupeti-l in bucati, puneti-l intr-o punga si maruntiti-l cu ajutorul sucitorului.
3.Preparati budinca dupa indicatiile de pe ambalaj folosind 500 ml de lapte si 50 g zahar.Bateti untul cu zaharul pudra si incorporati budinca racita. Topiti ciocolata pe baie de aburi, lasati sa se raceasca putin si incorporati la crema impreuna cu coniacul.
4. Pregatiti blatul de rulada deslipind hartia de copt si taind marginile inestetice.Acoperiti-l mai intai cu dulceata de portocale apoi cu 2/3 din cantitatea de crema lasand o bordura de 2 cm de-a lungul fiecarei laturi.Ruleaza cu ajutorul prosopului rulada.Acopera cu restul de crema si da la frigider pentru 30 de minute.Scoate si orneaza cu crocantul de fistic si portocala curatita de coaja si pieliti.

2 comentarii:

mia spunea...

foarte faina rulada

claudia spunea...

Mersi.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...