marți, 15 octombrie 2013

Prajitura cu merisoare

E pentru prima data cand  mananc merisoare proaspete, iar gustul lor m-a surprins placut. Le-am cumparat dintr-o piata din Cluj si de abia am asteptat sa ajung acasa sa le pun intr-o prajitura buuna. In reteta de mai jos ele pot fi inlocuite cu afine, zmeura sau mure.



Ingrediente
- 1/4 cup ulei
- 28 g unt moale
- 1 cup zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 oua mari
- 1  1/2 cup faina
- 1/8 lingurita bicarbonat
- o cana mica merisoare proaspete sau congelate
- zahar candel (optional)
Transformare cups in grame
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati cu hartie de copt o tava mica de prajituri. Mixati uleiul impreuna cu unt, zahar si zahar vanilat. Adaugati ouale pe rand si amestecati bine dupa fiecare. Incorporati faina cu bicarbonat cu ajutorul unei spatule de silicon.

2. Nivelati 2/3 din cantitatea de aluat in tava pregatita. Presarati merisoarele si turnati cu lingura pe alocuri restul de aluat. Ornati cu zahar candel si dati la cuptor pentru 30-35 de minute. Serviti taiata in patrate generoase, simpla sau cu inghetata deasupra.

Sursa

1 comentarii:

Cristina spunea...

Super reteta. Mie imi plac mult mersioarele invelite in ciocolata amaruie. O sa incerc sa fac si eu prajitura, pentru ca arata delicious.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...