joi, 16 februarie 2012

Coniglio alla cacciatora sau Iepure in stil vanatorec

Reteta este una de origine toscana dintr-o carte mai veche primita cadou. Ceea ce-mi place tare mult la ea e ca daca va ramane carne o puteti folosi in sandwich-uri sau o puteti marunti, adaugati ingrediente tipice chiftelelor si obtineti o bunatate extraordinara.

Ingrediente
- 1 kg carne de iepure
- 2-3 catei de usturoi
- 200 ml vin alb sec
- 500 g pasata de rosii
- 50 g masline negre
- rozmarin
- ulei de masline
- sare, piper

Mod de preparare
1. Taiati carnea in bucati potrivite. Incingeti intr-o tigaie cca 8 linguri de ulei de masline. Adaugati cateii de usturoi curatati si doua ramurele de rozmarin. Cand usturoiul este auriu, scoateti-l afara si adaugati bucatile de carne. Prajiti-le pe toate partile. Aveti grija si la rozmarin sa nu se arda pentru ca da gust amar mancarii. O data ce si-a eliberat aroma trebuie scos si el.
2. Dupa ce carnea s-a rumenit stingeti cu vin. Lasati sa se evapore alcoolul si adaugati sare, piper si rosii. Lasati sa fiarba acoperit pana cand carnea se desprinde cu usurinta de pe os (1-1,5 ore) Adaugand apa fierbinte daca este cazul.
3. Cu un sfert de ora inainte de a opri focul se adauga si maslinele. Serviti mancare calda alaturi de o mamaliguta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...