vineri, 9 martie 2012

The real good pasta

Cea mai buna reteta de paste facute in casa pe care am incercat-o pana acum mi-a livrat-o Jamie. Reteta este din cartea "Sa gatim cu Jamie-Cum sa devii un bucatar mai bun" pe care am primit-o de ziua mea de la o persoana draga. Daca aveti o masina de facut paste n-o tineti in dulap sa colecteze praf ci folositi-o la aceasta reteta atat de frumos explicata, cu rezultate extraordinare. Eu am optat pentru ravioli umpluti cu ricotta si au fost deliciosi.


Asadar sa incepem.

Pentru paste reteta de baza (3 persoane)
- 300 g faina cernuta bine
- 3 oua mari de casa

Umplutura+ sos
- 250 g ricotta
- sare, piper proaspat macinate
- 50 g unt
- 4-5 frunze de salvie

Mod de preparare
1. Puneti faina pe o planseta sau intr-un castron si faceti fantanita in mijloc. Bateti putin ouale si adaugati-le in centru. Amestecati la inceput cu furculita, iar dupa ce incepe sa se omogenizeze puneti mainile in actiune. Si acum incepe partea mai obositoare. Framantati aluatul cu miscari energice pentru a dezvolta glutenul din faina. Munciti aluatul cu mainile strivindu-l de masa, remodelandu-l, trageti de el, intindeti-l si striviti-l din nou. O sa va dati seama cand e cazul sa va opriti pentru ca aluatul va capata un aspect neted si elastic. Inveliti-l in folie de plastic si puneti-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.
2. Pregatiti-va masina de facut paste asezand-o pe o suprafata stabila si curata. Presarati masa cu un strat subtire de faina. Configurati masina la latimea maxima. Luati aluatul si striviti-l de masa cu varfurile degetelor. Treceti bucata de alaut prin masina. Daca aluatul da semne ca s-ar lipi presarati-l cu faina. Micsorati latimea si treceti aluatul din nou prin masina. Indoiti foaia de paste in jumatate, reveniti la latimea maxima si treceti din nou aluatul prin masina. Repetati procedura de 5-6 ori. Dupa ce veti face aceasta operatiune de cateva ori veti observa diferenta.


3. A sosit momentul sa intindeti aluatul asa cum trebuie, folosind toate configuratiile masinii de la cea maxima pana la cea minima (7 in cazul meu). Presarati usor cu faiana foaia de aluat, pe ambele fete, la fiecare trecere prin aparat. Cand ati ajuns la latimea minima, ca sa obtineti o foaie corespunzatoare, indoiti-o in jumatate pe lungime, apoi indoiti-o din nou si din nou, pana cand obtineti o foaie patrata. Intoarceti-o cu 90 de grade si treceti-o prin aparat la latimea maxima. Mie mi-au iesit marginile usor crepate, asa ca dupa prima runda prin masina la latimea maxima le-am taiat. Apoi am continuat pana la latimea dorita.

4. Am taiat foaia lunga in patru parti egale. Pe doua bucati am asezat ghemotoace ce ricotta amestecata cu putina sare si piper. Am uns pe langa umplutura cu o pensula inmuiata in apa si am pus deasupra foile ramase. Sigilati bine cu ajutorul degetelor, scotand afara aerul. Taiati apoi forme patrate frumoase cu ajutorul rotitei valurite.

5. Puneti o oala mare cu apa sa fiarba. Puneti intr-o tigaie untul sa se topeasca, iar cand incepe sa se caramelizeze adaugati frunzele de salvie. Fierbeti pastele cca 5 minute, apoi luati-le cu o paleta si adugati-le peste unt, amestecandu-le de cateva ori si condimentandu-le usor. Serviti fierbinti. Sunt delicioase!

5 comentarii:

Dana Gherman spunea...

Ce pofta imi faci...

Sidy spunea...

Arata intr-un mare fel !!!
Deja mie pofta doar citind minunatia ce mi-ai depanat-o aici....
Duminica placuta sa ai.
Te tzuc !

Claudia Mic spunea...

Danutza treci oceanu la o portie!

Claudia Mic spunea...

Sidy multumesc o dumineca placuta si tie!

TeoBucatar spunea...

Pastele astea mi-au ramas la inima de cand le-am vazut la bucatarul de la Pergolla!Arata fantastic si le am pe lista!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...