duminică, 24 februarie 2013

Red Velvet Cupcakes

...inca putina dragoste si ceva dulce si rosu!


Ingrediente
- 2 1/2 cup faina
- o lingurita praf de copt
- un praf sare
- 2 linguri cacao
- 1 1/2 lingurita colorant rosu pudra
- 1/2 cup unt, moale
- 1 1/2 cup zahar
- 2 oua, la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 cup lapte batut, la temperatura camerei
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita otet
Sursa
Crema si ornat
- 300 g ciocolata alba
- 250 ml frisca lichida
- ornamente inimioare rosii
Sursa

Mod de preparare
1. Faceti cu o zi inainte crema pentru cupcakes care trebuie sa strea in frigider peste noapte. Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu frisca, pana devine o crema grosa. Lasati-o sa se raceasca complet, apoi puneti-o la frigider.
2. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati cu hartie pt briose 2 tavi(daca aveti doar una, le veti coace in doua ture). Cerneti faina impreuna cu praf de copt, sare, cacao si colorant pudra.
3. In bolul unui mixer fix amestecati untul cu zahar pana obtineti o crema fina, incorporati apoi ouale pe rand. Adaugati esenta de vanilie si mixati din nou.
4. Adaugati 1/3 din faina si mixati curatand din cand in cand peretii vasului. Adaugati apoi jumatate din cantitatea de lapte batut si din nou faina. Alternati pentru ultima data faina si laptele batut, apoi adaugati bicarbonatul stins cu otet.
5. Dupa ce s-au amestecat bine dati la cuptor pentru 20 de minute. Lasati sa se raceasca putin in tava, apoi scoateti-le pe un gratar de bucatarie. Mixati pe viteza cea mai mare crema pana devine pufoasa, apoi ornati prajiturelele.
Conversie Cups in Grame


3 comentarii:

hapleablog spunea...

Wow ce frumusete de cupcakes!!!

Paula Gafitescu spunea...

Ce frumoase sunt, delicate si sigur sunt tare aromate!

Claudia Mic spunea...

Multumesc!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...