Iata o mancarica de dumineca perfecta! Am acompaniat acest muschiulet de porc cu un minunat pireu de mazare dupa o reteta a Nigellei pe care am vazut-o la TV. Pe blog veti gasi si o alta varianta de pireu de mazare usor diferita. (reteta dupa Jamie Oliver)
Ingrediente
- 500 g muschi de porc (vrabioara)
- 1 kg mazare congelata
- 200 g crema de branza de vaci
- 1 bulgaras unt
- 5-6 frunze de salvie
- sare, piper, menta uscata
Mod de preparare
1. Se curata carnea de tendoane si pielite, apoi se taie in bucati potrivite. Se incinge putin ulei intr-o tava (ce se poate introduce si la cuptor) si se prajesc bucatile de carne impreuna cu frunzele de salvie pe toate partile, pana sunt frumos rumenite. Spre final se scoate salvia si se condimenteaza cu sare si piper. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C si se lasa cca 20 de minute, pana ce carnea este bine facuta.
2. Intre timp se pune intr-o oala apa la fiert, impreuna cu un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca se adauga mazarea. Se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj (cca 10 minute). Se strecoara si se pastreaza deoparte cateva linguri de boabe intregi. Restul se paseaza impreuna cu crema de branza, unt, menta uscata, sare si piper. La final se amesteca cu boabele intregi si se serveste alaturi de carnea feliata si stropita cu sos din tava.
4 comentarii:
Ma tenteaza, mai ales piureul de mazare.
Delicioasã mâncãrica ta:)
Cedeaza tentatiei draga Alexandrina!
Multumesc Ramona.
Trimiteți un comentariu