joi, 26 martie 2015

Baguettes la KitchenAid

Mirosul painii proaspat scoase din cuptor e cel mai minunat parfum! Recent mi-am cumparat o tava speciala pentru beghete si trebuia incercata. Rezultatul: crocanteala la exterior si pufosenie la interior.
YUUM!





















Ingrediente:
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 350 ml apa calduta
- 10 g sare de mare

Mod de preparare:
1. Pentru ca e o reteta foarte simpla, va propun sa va sufulcati manecile si sa lasati KitchenAid-ul sa-si faca treaba :) . Avand in vedere ca reteta de inspiratie propune acest lucru si faptul ca mixerul meu a somat in ultima vreme m-am gandit sa-l pun la treaba. Puneti in cuva faina, drojdia si apa calduta. Mixati timp de 7 minute pe viteza minima.

2. Adaugati sarea si mixati din noua inca 7 minute. Presarati aluatul, care trebuie sa fie de consistenta moale, cu putin faina, acoperiti-l cu un prosop si lasati-l la dospit 1 h si 20 de minute. Rasturnati-l apoi pe o suprafata infarinata si impartiti-l in 2 parti egale.



3. Intindeti fiecare parte intr-un dreptunghi lunguiet si impaturiti-l gen Letter(scrisoare). Rotiti-l cu deschizatura catre voi si rulati-l din piscaturi pana obtineti o bagheta. Asezati baghetele obtinute pe tava unsa si infarinata.



4. Acoperiti tava cu un prosop umed si lasati-le sa creasca inca 30 de minute. Presarati-le cu faina, crestati-le si dati-le la cuptorul incins la 220 C. Pentru ca baghetele sa iasa crocante la exterior si pufoase in interior asezati sub tava de paine o tava de cuptor cu apa clocotita. Paine se va coace in baia de aburi intre 25-35 de minute(mie mi-au trebuit 35). Savurati! Sursa



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...