duminică, 5 aprilie 2009

Miel grecesc la gratar


Gratare:
-carne de miel taiata bucati
-coaste cu carne
-3 lamai
-1 lingura oregano
-1 lingurita piper

Salata greceasca:
-1 castravete lung
-3 rosii
-1 ardeu rosu
-25 g masline negre fara samburi
-200 g branza feta
-1 ceapa rosie lunguiata
-1 lingurita oregano
-ulei de masline
-otet
-sare

Tzatziki:
-1 castravete lunguiet
-1 catel de usturoi
-200 ml smantana sau iaurt
Mod de preparare
1. Se prepara marinata. Se storc de suc cele 3 lamai, se amesteca cu oregano si piper. Se pune carnea intr-un vas ceramic si se adauga marinata peste ea. Se amesteca bine sa acopere carnea. Se da la frigider pentru 4 ore amestecand din 30 in 30 de minute. Se infinge carnea in tepuse si se pregateste la gratar impreuna cu coastele, ungandu-se din cand in cand cu marinata.Se sareaza cand se ia de pe gratar.
2. Se prepara salata greaceasca. Se spala castravetele si se taie rondele fara a-l curata de coaja. Se taie rosiile si ardeul rosu in bucati maricele iar ceapa si maslinele in rondele. Feta se taie cubulete mici. Se amesteca toate cu oregano, ulei de masline, otet si sare.
3. Se prepara sosul Tzatziki. Se curata castravetele de coaja si i se ia cu o lingurita miezul. Se da pe razatoare si se pune la scurs. Se zdrobeste usturoiul si apoi se toaca marunt. Se amesteca castravete ras si scurs cu usturoiul zdrobit si smantana. Se pune sare dupa gust.
4. Se servesc gratarele cu salata si sos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...