duminică, 29 ianuarie 2012

Orez cu peste afumat

Iubesc atat de mult orezul incat uneori am impresia ca una din radacini mi se trage din Asia:)))))
In schimb prea-iubitul meu sot nu-l suporta decat in deserturi, asa ca uneori ajungem si la compromisuri pentru a impaca pe toata lumea.

Ingrediente
- 300 g orez tip basmati
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei masline
- 1 pliculet sofran
- 2 lingurite curry
- 2 catei usturoi
- 750 ml supa de legume
- 4 oua
- 125 g butterfish afumat
- 1 legatura patrunjel
- 120 g mazare congelata
- lamaie pentru servit
- sare, piper

Mod de preparare
1. Pune orezul sub jet de apa rece si clateste-l pentru un minut. Acopera-l cu apa rece si lasa-l sa stea cam 10 minute, apoi scurge-l.
2. Intre timp taie ceapa rondele si caleste-o in ulei la foc mic. Adauga sofran, curry, usturoi tocat si caleste un minut.
3.  Adauga orezul scurs si amesteca usor. Condimenteaza cu sare si piper. Toarna supa fierbinte si mazarea congelata si lasa sa dea in clocot, redu flacara, acopera si fierbe la foc mic 10-12 minute. Adauga patrunjelul tocat marunt stinge focul si acopera de tot cu capacul, lasandu-l sa stea pana cand absoarbe tot lichidul si este gata.
4. Pune ouale la fiert in apa rece. Lasa-le sa dea in clocot si fierbe-le pentru 5 minute, apoi tine-le sub jet de apa rece. Curata-le si taie-le sferturi. Serveste orezul alaturi de peste afumat, oua si lamaie stoarsa deasupra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...