marți, 9 octombrie 2012

Supa de ceapa englezeasca

Si daca tot suntem la Jamie sa mai incercam o reteta minunata. Trebuie sa recunosc ca pana acum nu am mai mancat niciodata supa de ceapa dar asta m-a cucerit clar.

Ingrediente
- o lingura unt
- ulei de masline
- o mana buna de frunze de salvie, pastrati cateva dintre ele pentru ornat
- 6 catei de usturoi
- 4 cepe rosii
- 2 cepe albe
- 3 salote sau partea alba a unor cepe verzi
- o bucata mai mare de praz
- 2 litri supa
- sare, piper
- cateva felii de paine, facuta in casa, mai groase
- 200 g branza Cheddar razuita
-  sos Worcestershire

Mod de preparare
1. Curatati, spalati si tocati marunt cepele. Puneti intr-o oala cu fund dublu untul, 2-3 linguri ulei de masline, usturoiul tocat si frunzele de salvie. Cand incepe sa iasa aroma din ierburi si usturoi adaugati cepele, acoperiti partial cu un capac si dati la foc mic pentru 50 de minute.
2. In ultimele 20 de minute indepartati capacul si lasati sa se caleasca, amestecand din cand in cand, pana amestecul capata un aspect auriu si gustul devine dulceag. Adaugati supa fierbinte si aduceti din nou la punctul de fierbere. Condimentati cu sare si piper. Lasati pe foc mic circa 15 minute.
3. Prajiti feliile de paine pe ambele parti. Impartiti supa in vase pentru cuptor si adaugati feliile de paine deasupra. Presarati pe felii cascaval ras, sos Worcestershire si ornati cu frunze de salvie si ulei de masline. Dati la cuptorul setat pe grill la temperatura maxima si lasati pana cand cascavalul se topeste si devine usor auriu.

3 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Cred si eu ca e minunata, imi place mult modul de pregatire.

DiaMar bucataria galbena spunea...

Nu am mancat niciodata,dar arata asa de bine.M-ar tenta si pe mine.
Pup!

hapleablog spunea...

Wow cat de bine arata!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...