vineri, 3 decembrie 2010

Ceapa murata

Ceapa murata
Ceapa murata
Minunata. Am facut-o pentru a o asorta la aperitivele pe care am de gand sa le pregatesc la Boboteaza si pentru a participa la un minunat concurs unde va invit cu mult drag sa o votati pe http://reteteblogconcurs.blogspot.com/

Ingrediente
-500 g ceapa marunta
-500 ml otet de vin
-13 g sare
-85 g zahar
-o jumatate lingurita piper boabe
-o jumatate lingurita coriandru boabe
-o jumatate lingurita mustar boabe
- un ardel iute

Mod de preparare
1. Se taie mustatile cepei si se pune intr-un vas termorezistent. Se dau in clocot 2 litri de apa si se pun peste ceapa.Se lasa sa se raceasca complet. Se strecoara ceapa si se curata.
2.Se amesteca cu sare si se lasa peste noapte.A doua zi se limpezeste cu apa rece si se sterge cu un prosop.Se pun pe foc otetul cu zahar si condimente,amestecandu-se pana se topeste zaharul.Atentie nu trebuie sa clocoteasca.
3.Se aseaza ceapa impreuna cu ardeiul iute taiat rondele in borcane.Se toarna otetul avand grija sa cada din condimente in fiecare borcan.Se infileteaza strans.Se poate servi dupa o luna.Pentru a sti data de cand pot fi mancate, eu va sfatuiesc sa legati un biletel de borcan cu data la care le-ati facut.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...