sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Rulada pentru chocoholici


Cu dedicatie pentru cei care adora ciocolata in straturi groase ...de nu se mai termina.

Blat
-5 oua mari
-3 linguri cacao
-125 g zahar pudra+pentru pudrat
-1/4 lingurita praf de copt

Crema de ciocolata
-300 smantana cu % redus de grasime
-350 g ciocolata amaruie
-2 linguri coniac

Umplutura
-175 g dulceata de afine
-1 lingura coniac
-450 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare
1.Preincalziti cuptorul circa 15 minute inainte de a coace.Intr-o craticioara fierbeti smantana pentru crema de ciocolata la foc mic, apoi luati vasul de pe foc si adaugati ciocolata.Amestecati pana se topeste complet.La sfarsit adaugati coniacul si puneti totul la rece circa 6-8 ore.
2.Ungeti o tava de aragaz cu putin ulei si tapetati-o cu hartie de copt.Cu ajutorul unui mixer bateti galbenusurile pana se ingroasa ca o crema.Adaugati apoi cele 3 linguri de cacao si jumatate din zaharul pudra, amestecand usor.Bateti albusurile spuma tare, impreuna cu praful de copt.Adaugati apoi incetul cu incetul restul de zahar pudra si continuati sa bateti albusurile pana cand compozitia se ingroasa.Turnati deasupra galbenusurile si amestecati usor.Asezati compozitia in tava in strat egal.
3.Coaceti cam 15 minute in cuptorul incins, apoi rasturnati aluatul pe o hartie absorbanta pe care ati presarat zahar pudra.Taiati marginile uscate ale aluatului, rulati-l usor si lasati-l sa se raceasca.
4.Pentru a prepara umplutura, incalziti dulceata de afine si coniacul,apoi desfaceti ruloul de aluat si intindeti pe el compozitia cat inca este calda.Lasati sa se raceasca, apoi intindeti deasupra frisca batuta.De jur imprejur lasati o margine neunsa de 2 cm.Rulati din nou si transferati prajitura pe un platou.
5.Aduceti crema de ciocolata la temperatura camerei, apoi bateti cu ajutorul unui mixer pana se omogenizeaza.Ungeti rulada si decorati.

2 comentarii:

Dana Gherman spunea...

Parca reteta asta e cu dedicatie pentru mine...asa mult imi place ciocolata! Ms mult pentru reteta, nu stiu daca ma incumet sa o fac, deocamdata salivez pana ce imi fac curaj :))

Claudia Mic spunea...

Draga Danuta anul asta s-ar putea sa lucre Adi in apropiere de BM!Daca o sa se intample asta o sa-l folosesc pe post de curier!De abia astept!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...