marți, 14 mai 2013

Tarta cu mere si zahar muscovado

Salut dragilor! M-am intors la bucatarit dupa o pauza mai mare (busy as a bee). Si va intampin cu o tarta geniala dintr-un aluat cu cartofi. Vreau pe aceasta cale sa-i multumesc si BUNEI mele prietene Dana, furnizoare de delicatesuri din USA, de la care am primit si acest zahar special (si multe alte chestii super delicioase pe care le veti vedea in postari viitoare).



Sursa
Aluat
- 250 g cartofi fierti, zdrobiti si raciti
- 25 g unt topit, racit
- 50 g faina
- 1/2 lingurita zahar
- un praf de gimbir

Umplutura
- un mar
- 25 g unt
- 2 linguri zahar muscovado sau brun

Mod de preparare
1. Pentru aluat amestecati cartofii zdrobiti, ca pentru pireu, cu untul topit. Adaugati apoi faina, zaharul si ghimbirul. Framantati usor pana cand aluatul incepe sa se formeze, apoi inveliti-l intr-o folie de plastic si dati-l la frigider pentru 30 de minute.
2. Preincalziti cuptorul la 200 C. Topiti untul pentru umplutura intr-o tigaie pe foc mediu si amestecati in el timp de 6 min, pana capata o culoare usor aurie. Dati-l apoi printr-o sita pentru a elimina impuritatile si amestecati-l cu mar (decojit si taiat felii) si zahar muscovado.





3. Intindeti intre doua hartii de copt aluatul, presarat cu faina, pana la grosimea de 0,5 cm, puneti amestecul de mere in mijloc si impachetati marginile. Ungeti cu un ou batut sau putin lapte si dati la cuptor pentru 25-30 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca putin. Se serveste cu inghetata, frisca sau vanilla custard (in cazul meu).




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...