joi, 6 ianuarie 2011

Coq au vin rouge


O reteta care era de mult pe lista "de facut", mai ales ca mi s-au murat cepele pe care le-am pus in decembrie, asa ca am facut-o de Boboteaza.

Ingrediente
- pulpele si pieptul de la un pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 tije telina
- 100 g bacon
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri unt
- 1 catel de usturoi
- 200 ml vin rosu
- 200 ml supa de pui
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguta cimbru
- 150 g ciuperci mici
- 150 g cepe mici murate
- 1 lingura patrunjel tocat

Mod de preparare
1. Inainte de toate puiul va fi spalat, sters si taiat bucati, dupa care se va sara si pipera. Ceapa se va taia rondele, iar morcovii si telina felii. Baconul se taie fasii.
2. Se prajeste baconul intr-o lingura de ulei de masline dupa care se pune de-o parte. Se adauga untul si se rumenesc bucatile de carne. Se scot bucatile de carne pe o farfurie, iar apoi se aseaza legumele si se calesc cca 3 minute. Se adauga usturoiul pisat si se mai tin un minut.
3. Legumele rumenite se "sting" cu vin si supa. Alaturi de legume se adauga baconul, carnea de pui, cimbru si dafin. Se acopera cu capac si se fierbe 30 de minute, dupa care se adauga ciupercile si ceapa murata si se inabuse inca 15 minute. Daca mai e nevoie, se potriveste de sare si piper si se serveste cu patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!

2 comentarii:

mirela spunea...

TARE BINE ARATA!!!LA MULTI ANI!!

Dana Gherman spunea...

Deja mi se face foame...cred ca e fosrte bun si marinat cu vin, dar pentru marinat carne de pui cred ca merge vin alb, nu?

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...