vineri, 7 ianuarie 2011

Paine artizanala


Reteta este de pe blogul Andreei, pe care il urmaresc de curand.Aceasta painica super crocanta mi-a tras cu ochiul si am hotarat sa o fac pentru micul dejun.

Ingrediente
-3 cups faina
-1/4 lingurita drojdie uscata
-1 1/4 lingurita sare
-400 ml apa

Amestecam mai intai ingredientele uscate.Incorporam apa framantand in continuu pana obtinem un aluat putin lipicios.Se lasa la dospit 12 ore, acoperit, intr-un loc fara curenti de aer.Se rastoarna pe o suprafata infarinata si se modeleaza sub forma de paine.Se presara cu faina si se mai lasa sa creasca o ora acoperit.Se preincalzeste cutorul la 220 C.Pentru aceasta paine am folosit un vas rotund de sticla termorezistenta cu capac, pe care l-am pus gol in cuptorul incins, in prealabil.Se pune aluatul in vas si se da la cuptor pentru 40 de minute cu capac si inca 10 minute fara.E deosebit de crocanta, deci neavizat celor amatori de "pufosenii".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...