sâmbătă, 9 iulie 2011

Prajitura cu cirese


Iata ca am ajuns si la finalul sezonului de cirese si am decis sa le spun "adio" cu aceasta prajitura pe cat de simpla si rapida pe atat de delicioasa.



Ingrediente
- 500 g cirese fara samburi
- 300 g zahar
- 200 ml smantana
- 175 g faina
- 6 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 plic praf de copt
- 50 g pesmet
- 1 lingurita scortisoara
- 15 ml rom
- un praf de sare
- zahar pudra

Mod de preparare
1. Se amesteca ciresele cu pesmet si scortisoara. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, incorporandu-se treptat  zaharul iar la final romul. Se adauga galbenusurile, smantana si zaharul vanilat. Se amesteca usor, apoi se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca usor prin rasturnare.
2. Se tapeteaza cu hartie de copt tava de la aragaz si se rastoarna compozitia, nivelandu-se usor. Se aseaza ciresele si se introduce tava la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 -35 de minute. Dupa racire se pudreaza cu zahar si se taie in cuburi.

1 comentarii:

sarah spunea...

ador textura.sa stii ca intr-un fel ma bucur ca se termina ciresele in Romania ca am salivat prea mult cum la mine nu se gasesc :((
faina prajiturica.o duminica minunata!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...