După cum v-ați dat deja seama familia mea e mare fan dovleac, dar numai în varianta dulce. Așa că vă așteaptă încă o rețetă delicioasă cu acest ingredient versatil.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 1 lingură rasă de bicarbonat
- 55 g zahăr
- 2 linguri zahăr brun
- 1 linguriță rasă scorțișoară
- 1/4 linguriță ghimbir, cuișoare, nucșoară
- un praf de sare
- 375 ml lapte
- 225 g piure de dovleac copt
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- unt pentru uns tava
Mod de preparare
Se amestecă ingredientele uscate, apoi se adaugă cele umede amestecate și ele. Se încinge tigaia de clătite și se unge cu un mic cubuleț de unt, apoi se adaugă o masură de 1/4 cup aluat în tigaie și se rumenește pe ambele părți. Se procedează la fel și cu restul. Se servesc cu sirop de arțar și unt.
Sursa:https://easyrecipesmenu.com/
duminică, 17 noiembrie 2019
Clătite americane cu dovleac
Aboneaza-te la newsletter
Etichete:
Aluaturi dulci,
Desert la lingurita
duminică, 3 noiembrie 2019
Salată rapidă
Când ți-e foame și vrei ceva rapid poți apela oricând la această deliciosă salată.
Ingrediente:
- o căpățână mică de varză, dată pe răzătoare
- 2 catraveți, tocați cubulețe
- o conservă mică de porumb
- 2 cepe verzi
- 200 g șuncă de porc, tăiată cuburi
- sare, piper, maioneză
Mod de preparare:
Se sarează ușor varza și se lasă, până tocăm restul ingredientelor. Se stoarce varza de lichidul care s-a format și se așează într-un bol de salată cu restul ingredientelor. Se condimentează cu piper și se potrivește din nou de sare, apoi se servește cu pâine prospătă sau prăjită.
Ingrediente:
- o căpățână mică de varză, dată pe răzătoare
- 2 catraveți, tocați cubulețe
- o conservă mică de porumb
- 2 cepe verzi
- 200 g șuncă de porc, tăiată cuburi
- sare, piper, maioneză
Mod de preparare:
Se sarează ușor varza și se lasă, până tocăm restul ingredientelor. Se stoarce varza de lichidul care s-a format și se așează într-un bol de salată cu restul ingredientelor. Se condimentează cu piper și se potrivește din nou de sare, apoi se servește cu pâine prospătă sau prăjită.
duminică, 20 octombrie 2019
Menemen
Un preparat turcesc delicios ce merge bine atât ca mic dejun copios cât și ca cină.
Ingrediente:
- o ceapă tocată mărunt
- un cățel de usturoi tocat mărunt
- 1 ardei verde+1 ardei iute tocați cubulețe
- 3 roșii mari fără pieliță tocate
- ulei, sare, piper, patrunjel verde si ceapă verde
- 4 ouă
Mod de preparare:
1. Se călesc în puțin ulei ceapa și usturoiul. Se adauga ardeii tocați si se lasă pe foc până incep să se înmoaie.
2. Se adaugă roșiile și se condimentează cu sare și piper. Se lasă pe foc până sosul devine ușor gros. Se varsă ouăle sparte ușor, fără să spargem gălbenușul. Se amestecă pe lângă gălbenuș cu atenție pentru a omogeniza albușul cu sosul.
3. Se servește cu ceapă și pătrunjel verde tocat deasupra.
Ingrediente:
- o ceapă tocată mărunt
- un cățel de usturoi tocat mărunt
- 1 ardei verde+1 ardei iute tocați cubulețe
- 3 roșii mari fără pieliță tocate
- ulei, sare, piper, patrunjel verde si ceapă verde
- 4 ouă
Mod de preparare:
1. Se călesc în puțin ulei ceapa și usturoiul. Se adauga ardeii tocați si se lasă pe foc până incep să se înmoaie.
2. Se adaugă roșiile și se condimentează cu sare și piper. Se lasă pe foc până sosul devine ușor gros. Se varsă ouăle sparte ușor, fără să spargem gălbenușul. Se amestecă pe lângă gălbenuș cu atenție pentru a omogeniza albușul cu sosul.
3. Se servește cu ceapă și pătrunjel verde tocat deasupra.
joi, 10 octombrie 2019
Tagliatelle cu creveți
Ador fructele de mare, întotdeauna îmi aduc aminte de concediul din vară.
Ingrediente:
- 500 g creveti
- 3-4 caței de usturoi tocați
- un pahar de vin alb sec
- 150 ml smântână lichidă pentru gătit
- 4-5 cuiburi de tagliatelle cu ou
- pătrunjel, parmezan, sare, piper, ardei iute(opțional)
Mod de preparare
1. Se curăță creveții de capete și carapace, în afară de coadă. Se pun pastele la fiert în apă cu sare.
2. Se călesc creveții în puțin ulei de măsline, împreună cu usturoiul tocat(și ardei iute), și se sting cu vin.
3. Se lasă pe foc până când vinul scade și se adaugă smântână, sare, piper și pătrunjel tocat.
4. Se pun pastele fierte și o parte din parmezan, se amestecă și se servesc calde.
Ingrediente:
- 500 g creveti
- 3-4 caței de usturoi tocați
- un pahar de vin alb sec
- 150 ml smântână lichidă pentru gătit
- 4-5 cuiburi de tagliatelle cu ou
- pătrunjel, parmezan, sare, piper, ardei iute(opțional)
Mod de preparare
1. Se curăță creveții de capete și carapace, în afară de coadă. Se pun pastele la fiert în apă cu sare.
2. Se călesc creveții în puțin ulei de măsline, împreună cu usturoiul tocat(și ardei iute), și se sting cu vin.
3. Se lasă pe foc până când vinul scade și se adaugă smântână, sare, piper și pătrunjel tocat.
4. Se pun pastele fierte și o parte din parmezan, se amestecă și se servesc calde.
Aboneaza-te la newsletter
Etichete:
fructe de mare,
Paste
sâmbătă, 5 octombrie 2019
Aripioare dulci-crocante la cuptor
Există atâtea variante de aripioare la cuptor, toate au particularitățile lor, dar astea au un mic secret care le fac să fie la urmatorul nivel.
Secretul este praful de copt, care ajută la evaporarea lichidelor din pielea aripioarelor și le face crocante(atenție să respectați proporțiile dacă schimbați cantitățile).
Ingrediente:
- 1 kg aripioare tăiate în jumătăți, fără capete
- 1/2 lingură praf de copt
- sare, piper
- 3 căței de usturoi tocat
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură zahăr brun
- 50 ml apă
- 1 bucățică gimbir ras
- ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Ștergeți aripioarele, apoi puneți-le împreună cu praful de copt, sarea și piperul într-o pungă zip-lock. Scuturați-o până ajunge condimentul pe toate aripioarele.
2. Așezați-le apoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropiți-le cu ulei de măsline și dați-le la cuptorul preîncălzit la 160 C pentru 30 de minute.
3. Între timp preparați glazura din ingredientele rămase pe care le puneți pe foc și le fierbeți până ajung sub forma unui sos mai gros.
4. Întoarceți aripioarele și măriți temperatura la 180 C, lăsându-le înca 40 de minute. La final le ungeți cu sosul obținut și le mai dați la cuptor pentru 10 minute. Se pot servi cu sos, ketchup sau salată.
Sursa
https://www.eazypeazymealz.com/crispy-oven-baked-chicken-wings/?fbclid=IwAR1UO22wc8iyUIHmknkTwUnaUB5AFm71Gv1w873ccD0_ZMvV0naMauHFd6s
Secretul este praful de copt, care ajută la evaporarea lichidelor din pielea aripioarelor și le face crocante(atenție să respectați proporțiile dacă schimbați cantitățile).
Ingrediente:
- 1 kg aripioare tăiate în jumătăți, fără capete
- 1/2 lingură praf de copt
- sare, piper
- 3 căței de usturoi tocat
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură zahăr brun
- 50 ml apă
- 1 bucățică gimbir ras
- ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Ștergeți aripioarele, apoi puneți-le împreună cu praful de copt, sarea și piperul într-o pungă zip-lock. Scuturați-o până ajunge condimentul pe toate aripioarele.
2. Așezați-le apoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropiți-le cu ulei de măsline și dați-le la cuptorul preîncălzit la 160 C pentru 30 de minute.
3. Între timp preparați glazura din ingredientele rămase pe care le puneți pe foc și le fierbeți până ajung sub forma unui sos mai gros.
4. Întoarceți aripioarele și măriți temperatura la 180 C, lăsându-le înca 40 de minute. La final le ungeți cu sosul obținut și le mai dați la cuptor pentru 10 minute. Se pot servi cu sos, ketchup sau salată.
Sursa
https://www.eazypeazymealz.com/crispy-oven-baked-chicken-wings/?fbclid=IwAR1UO22wc8iyUIHmknkTwUnaUB5AFm71Gv1w873ccD0_ZMvV0naMauHFd6s
marți, 1 octombrie 2019
Chifle cu branză camembert la cuptor
O rețetă atât de versatilă. Aluatul poate fii folosit atât ca aluat de pâine, chifle sau în combinație cu brânza la cuptor, ca aperitiv.
Eu am ales să fac din jumătate de aluat o coroniță de chifle cu brânză camembert și din cealaltă o pâinică. Puteți dubla cantitatea de brânză și să faceți 2 coronițe.
Ingrediente:
- 800 g făină de pâine
- 1 plic drojdie
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță zahar
- 500 ml apă călduță
- 1 brânză camembert de 250 g
- 2 căței de usturoi
- frunze de rozmarin, ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Se pun în centrul grămezii de făina drojdia, zahărul si apa. Se amestecă puțin, se adaugă și sarea apoi se frământă timp de 3 minute pe o suprafață înfărinată, până se dezlipește de pe mâini.
2. Se lasă acoperit la dospit pentru o oră si jumătate. După ce și-a dublat volumul se mai frământa putin și se împarte în chifle de mărimi similare, care se așează pe o tavă in cerc și se lasa la dospit pentru încă 45 de minute.
3. Se așează brânza, la care i s-a decupat o fațetă, în mijloc. Se stropește cu ulei de măsline, după ce s-a condimentat cu usturoiul tocat feliuțe si frunzele de rozmarin. Se dă la cuptor la 180 C pentru 30-35 minute. Se servesc calde.
Sursa
https://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/christmas-tree-camembert/
Eu am ales să fac din jumătate de aluat o coroniță de chifle cu brânză camembert și din cealaltă o pâinică. Puteți dubla cantitatea de brânză și să faceți 2 coronițe.
Ingrediente:
- 800 g făină de pâine
- 1 plic drojdie
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță zahar
- 500 ml apă călduță
- 1 brânză camembert de 250 g
- 2 căței de usturoi
- frunze de rozmarin, ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Se pun în centrul grămezii de făina drojdia, zahărul si apa. Se amestecă puțin, se adaugă și sarea apoi se frământă timp de 3 minute pe o suprafață înfărinată, până se dezlipește de pe mâini.
2. Se lasă acoperit la dospit pentru o oră si jumătate. După ce și-a dublat volumul se mai frământa putin și se împarte în chifle de mărimi similare, care se așează pe o tavă in cerc și se lasa la dospit pentru încă 45 de minute.
3. Se așează brânza, la care i s-a decupat o fațetă, în mijloc. Se stropește cu ulei de măsline, după ce s-a condimentat cu usturoiul tocat feliuțe si frunzele de rozmarin. Se dă la cuptor la 180 C pentru 30-35 minute. Se servesc calde.
Sursa
https://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/christmas-tree-camembert/
Aboneaza-te la newsletter
Etichete:
Aluaturi sarate,
Aperitiv
sâmbătă, 28 septembrie 2019
Costițe dulci-lipicioase la cuptor
O carne de calitate, un amestec de condimente de calitate duc la un rezultat fenomenal, cu un efort minim.
Ingrediente:
- 1 kg costiță de porc
- 1 plic condimente pentru costiță Kamis
- ulei de măsline
- 3 linguri ketchup(preferabil de casă)
- 1 lingură dulceață de prune
Mod de preparare:
1. Se încinge cuptorul la 180 C. Se curăță costița de pielițe, se stropește cu ulei de măsline și se presară plicul de condimente. Se freacă bine pe toată suprafața.
2. Se tapetează tava cuptorului cu folie de aluminiu și se așează carnea condimentată pe un grătar, așezat pe folie. Acoperim carnea cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor pentru 2 ore.
3. Pe final se descoperă carnea și se unge cu amestecul de ketchup și dulceață. Se mai dă la cuptor pentru 10 minute. Când carnea este gata se acoperă cu folie și se lasă să se odihnească pentru 10 minute. Se poate servi cu o garnitură de păstăi, în unt, cu usturoi și pătrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg costiță de porc
- 1 plic condimente pentru costiță Kamis
- ulei de măsline
- 3 linguri ketchup(preferabil de casă)
- 1 lingură dulceață de prune
Mod de preparare:
1. Se încinge cuptorul la 180 C. Se curăță costița de pielițe, se stropește cu ulei de măsline și se presară plicul de condimente. Se freacă bine pe toată suprafața.
2. Se tapetează tava cuptorului cu folie de aluminiu și se așează carnea condimentată pe un grătar, așezat pe folie. Acoperim carnea cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor pentru 2 ore.
3. Pe final se descoperă carnea și se unge cu amestecul de ketchup și dulceață. Se mai dă la cuptor pentru 10 minute. Când carnea este gata se acoperă cu folie și se lasă să se odihnească pentru 10 minute. Se poate servi cu o garnitură de păstăi, în unt, cu usturoi și pătrunjel.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)