Un preparat turcesc delicios ce merge bine atât ca mic dejun copios cât și ca cină.
Ingrediente:
- o ceapă tocată mărunt
- un cățel de usturoi tocat mărunt
- 1 ardei verde+1 ardei iute tocați cubulețe
- 3 roșii mari fără pieliță tocate
- ulei, sare, piper, patrunjel verde si ceapă verde
- 4 ouă
Mod de preparare:
1. Se călesc în puțin ulei ceapa și usturoiul. Se adauga ardeii tocați si se lasă pe foc până incep să se înmoaie.
2. Se adaugă roșiile și se condimentează cu sare și piper. Se lasă pe foc până sosul devine ușor gros. Se varsă ouăle sparte ușor, fără să spargem gălbenușul. Se amestecă pe lângă gălbenuș cu atenție pentru a omogeniza albușul cu sosul.
3. Se servește cu ceapă și pătrunjel verde tocat deasupra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu