duminică, 12 iulie 2015

Pui la cuptor cu sos dulce-acrisor

Nimic nu se compara cu un pui de casa, mai ales cand e gatit dupa o reteta de-a lui Jamie.



Ingrediente:
- 1 kg carne de pui de casa
- sare, piper, o legatura patrunjel tocat marunt
- o bucata de 2-3 cm de ghimbir
- 1 ardeu rosu,1 ardeu galben taiati bucati mari
- o ceapa rosie mare
- fulgi de ardei iute(optional)
- 1/2 ananas proaspat taiat cubulete
- 1/2 lingurita seminte de fenicul zdrobite
- ulei de masline
- 1 lingura zahar
- 3 linguri otet balsamic

Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 190 C. Amestecati patrunjelul tocat cu ulei de masline, sare, piper si ghimbirul razalit. Ungeti puiul cu acest amestec pe toate partile. Asezati in tava legumele si  ananasul, amestecandu-le cu ulei de masline, sare, piper, fulgi de ardei iute si semintele de fenicul zdrobite.

2. Puneti puiul deasupra si dati la cuptor pentru o ora sau pana cand carnea se desprinde usor de pe os. Scoateti carnea impreuna cu jumatate din cantitatea de legume pe un platou si lasati-le pentru 5 minute sa se odihneasca. Restul pasati-le impreuna cu zahar si otet balsamic intr-un blender, adaugand putina sare daca e nevoie. Puiul se serveste cu mult sos, legume si orez fiert.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...