sâmbătă, 5 aprilie 2014

Musaca de vinete


Vinete faine la magazin, busuioc in solar, carnita de vitel....era clar ca trebuia s-o fac. Si-am facut-o! :)



Ingrediente
- 2-3 vinete
- ulei  de masline
-sare
 
Sos
- 350 g carne tocata vitel
- 2 bucati praz (partea alba)
- 2-3 catei de usturoi
- 2 conserve pasata de rosii
- cateva frunze de busuioc
- sare, piper
- 2 bulgari mozzarella
- parmezan ras

Mo de preparare
1. Se incepe cu vinetele, care se spala, se sterg si se taie felii de 1 cm. Se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.





2. Se taie marunt prazul si se toaca usturoiul. Incingeti putin ulei de masline si caliti legumele. Apoi se adauga carnita si se lasa pe foc 5-6 min amestecand in continuu, Stingeti cu rosii, iar dupa ce incepe sa fiarba acoperiti partial cu un capac. Spre final se adauga frunzele de busuioc si se condimenteaza cu sare si piper.






3 Vinetele se sterg cu un servet de bucatarie si se pun intr-un bol mare. Se stropesc cu ulei de masline si se rumenesc bine pe ambele parti intr-o tigaie anti-aderenta. Asezati apoi intr-un vas, dupa placul vostru, vinetele si sosul alternand cu mozzarella si parmezan ras.
Dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 de minute si serviti calde cu o paine de calitate.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...