Dupa o luuunga vacanta ne intoarcem cu forte noi, si o reteta care sa va bucure weekend-ul. Bine ne-am regasit si Hristos o inviat!
Ingrediente
- 1 1/4 cup biscuiti digestivi sfaramati
- 3 linguri unt, topit
- 1 lingura zahar
Umplutura
- 3/4 cup zahar
- o lingurita cu varf coaja de lamaie rasa
- 450 g branza de vaci
- 2 oua
- 1/4 cup smantana fermentata
- 3 linguri smantana dulce
- 2 linguri suc de lamaie
- cateva picaturi esenta de lamaie
- 1/2 plic zahar vanilat
Sos
- 200 g capsuni congelate/proaspete
- 2 linguri cu varf zahar
- 2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C si tapetati cu hartie de copt o tava de briose. Amestecati biscuitii sfaramitati cu untul topit si zahar. Impartiti-i intre cavitatile tavii si presati bine cu o lingura sau folosindu-va de degete.
Dati la cuptor pentru 5 minute, apoi scoateti pe un gratar.Micsorati temperatura cuptorului la 150-160 C.
2. Pentru crema pasati branza cu restul ingredientelor pana capata o consistenta fina. Adaugati amestecul peste baza de biscuiti si dati tava la cuptor pentru 25 de minute, mijlocul trebuie sa fie inca usor moale. Scoateti si lasati sa se raceasca complet.
3. Intre timp preparati siropul, amestecand pe foc mediu fructele cu zahar si suc de lamaie. Lasati sa fiarba pana cand lichidul scade si capata o consistenta de sirop. Puneti-l la racit si ornati prajiturelele cu el inainte de servire. Pofta buna la dulce! Sursa
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu