Acest minunat preparat are doua fete. Celor iubitori de iute si senzatii tari le recomand sa-l foloseasca in starea lui bruta cu o portie de paste de calitate, iar celor care sunt pentru gusturi mai blande sa-l amestece cu iaurt, smantana sau maioneza si sa-l incerce alaturi de gratare si in special peste. Sursa
Ingrediente
- 200 g frunze de leurda, spalate si zvantate
- 100 g nuca
- 75 g parmezan ras fin
- un praf sare de mare, sau dupa gust
- 120 ml ulei de masline(puteti folosi si combinatii intre doua uleiuri, dar cel predominant trebuie sa fie de masline)
- zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare
Desi sosul e relativ usor de preparat, frunzele de leurda s-au dovedit putin mai incapatanate la macinat, de aceea robotul s-ar putea sa va oboseasca :) .
Eu am inceput cu miezul de nuca pe care l-a macinat bine, apoi am adaugat cate putin din fiecare(leurda, parmezan, ulei), pulsand energic si completand cantitatile o data ce compozitia se omogeniza.
La final veti vedea ca in ciuda faptului ca leurda parea multa, uleiul si parmezanul au ajutat-o sa devina acest sos minunat. O data ce ati terminat condimentati cu sare si suc de lamaie si mai pulsati o data.
Serviti dupa bunul plac, iar ce ramane depozitati intr-un borcan cu inchidere etansa, la frigider. Atentie dupa ce ati pus sosul in borcan turnati deasupra ulei cat sa fie acoperit, apoi inchideti(dupa fiecare folosire, completati uleiul).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu