In asteptarea retetei pentru pesto de leurda va servesc cu aceste minunate clatite banatene, tot inspiratie de pe blogul d-nei Laura Laurentiu.
Ingrediente
- 8 clatite
- 250 g branza de vaci
- 5 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 g smantana dulce
- 250 g zahar
- coaja de portocala
- stafide inmuiate
- unt
Mod de preparare
1. Pentru umplutura amestecati branza cu 50 g zahar, un ou, stafide, un plic zahar vanilat si coaja de portocala.
2. Pentru sosul de vanilie separati restul de oua si amestecati galbenusurile cu 80 g zahar, un plic de zahar vanilat si smantana. Se umplu clatitele cu branza, se ruleaza si se aseaza intr-un vas uns cu unt. Se toarna deasupra sosul de vanilie , se presara cateva bucatele de unt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 C.
3. Intre timp se monteaza albusurile cu restul de zahar(120 g), pana devin tari. O data ce sosul de vanilie incepe sa se intareasca, puneti deasupra bezeaua intr-un strat generos si dati din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Se servesc imediat..
Ingrediente
- 8 clatite
- 250 g branza de vaci
- 5 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 g smantana dulce
- 250 g zahar
- coaja de portocala
- stafide inmuiate
- unt
Mod de preparare
1. Pentru umplutura amestecati branza cu 50 g zahar, un ou, stafide, un plic zahar vanilat si coaja de portocala.
2. Pentru sosul de vanilie separati restul de oua si amestecati galbenusurile cu 80 g zahar, un plic de zahar vanilat si smantana. Se umplu clatitele cu branza, se ruleaza si se aseaza intr-un vas uns cu unt. Se toarna deasupra sosul de vanilie , se presara cateva bucatele de unt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 C.
3. Intre timp se monteaza albusurile cu restul de zahar(120 g), pana devin tari. O data ce sosul de vanilie incepe sa se intareasca, puneti deasupra bezeaua intr-un strat generos si dati din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Se servesc imediat..
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu