miercuri, 26 martie 2014

Clatite banatene

In asteptarea retetei pentru pesto de leurda va servesc cu aceste minunate clatite banatene, tot inspiratie de pe blogul d-nei Laura Laurentiu.



Ingrediente
- 8 clatite
- 250 g branza de vaci
- 5 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 g smantana dulce
- 250 g zahar
- coaja de portocala
- stafide inmuiate
- unt

Mod de preparare
1. Pentru umplutura amestecati branza cu 50 g zahar, un ou, stafide, un plic zahar vanilat si coaja de portocala.


2. Pentru sosul de vanilie separati restul de oua si amestecati galbenusurile cu 80 g zahar, un plic de zahar vanilat si smantana. Se umplu clatitele cu branza, se ruleaza si se aseaza intr-un vas uns cu unt. Se toarna deasupra sosul de vanilie , se presara cateva bucatele de unt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 C.


3. Intre timp se monteaza albusurile cu restul de zahar(120 g), pana devin tari. O data ce sosul de vanilie incepe sa se intareasca, puneti deasupra bezeaua intr-un strat generos si dati din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra. Se servesc imediat..


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...