Pentru crusta(ajunge la o tarta de 20 cm)
- 141 g faina
- 85 g unt rece taiat cubulete
- un galbenus
- 30 g zahar zahar
- 1-2 linguri apa foarte rece
Umplutura
- 3 tije de rubarba
- 250 g capsuni
- 3-4 linguri zahar
- putin alcool(puteti folosi limoncello sau lichior de portocale)
- o lingurita amidon
Bezea
- 2 albusuri
- 50 g zahar
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
1. Pregatiti crusta, amestecand intr-un robot faina cu zahar si unt. Dupa ce aluatul capata consistenta de pesmet, adaugati galbenusulsi o lingura de apa. Daca aluatul nu incepe sa se lege cand in framantati intre degete mai adaugati inca o lingura de apa. Rasturnati aluatul pe planul de lucru si framantati doar pana devine omogen(nu framatati mai mult pt ca se va intari). Puneti-l intr-o folie transparenta si dati-l la frigider pentru cel putin o ora.
2. Pentru umplutura puneti fructele spalate si taiate cubulete intr-un vas impreuna cu zahar si putin alcool. Lasati la foc mic pana cand rubarba este patrunsa bine. Amestecati amidonul cu putin alcool sau apa si turnati-l peste fructe. Lasati pe foc pana cand amestecul s-a ingrosat.
3. Intindeti aluatul intr-o foaie subtire si tapetati cu ea o tava cu inel detasabil de 20 cm. Intepati-o din loc in los si dati-o la cuptorul preincalzit la 180 C pana devine usor aurie. Scoateti, turnati umplutura si mai dati la cuptor 10 minute.
4. Amestecati albusurile cu zahar intr-un bol pe bain-marie. Lasati pe aburi timp de 10 minute, amestecand in continuu. Mixati incepand cu o viteza mica si apoi pe maxim. Adaugati vanilia si continuati pana bezeaua devine tare. Ornati tarta racita cu bezea si finisati cu torta de bucatrie. Enjoy!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu