vineri, 25 februarie 2011
Paine marocana
Nu stiu ce se intampla cu papilele mele gustative, pentru ca in ultima vreme nu au chef decat de "turism culinar".Asa ca urmatoarele doua propunri vin pentru cei care se gandesc la Maroc.(special pentru tine Oana)
Ingrediente
-2 cups faina alba
-1 1/2 cup faina neagra
-1/4 cup ulei masline
-7 g drojdie uscata
-2 lingurite miere
-1/2 lingurita sare
-1 1/4 cup apa
-2 linguri susan
Mod de preparare
1.Amestecati 1/2 cup apa calduta cu drojdie si miere.Lasati la loc cald timp de 5 minute.
2.Cerneti fainile intr-un bol adanc.Adaugati amestecul de drojdie, 2 linguri de ulei de masline, sare si 3/4 cup apa calduta.Amestecati pana obtineti un aluat moale.Rasturnati aluatul pe o suprafata infarinata si framantati-l puternic timp de 10 minute.
3.Pregatiti doua tavi in care sa coaceti painea si tapetati-le cu hartie de copt.Impartiti aluatul in doua si mai framantati fiecare jumatate timp de 1 minut.Intindeti fiecare bucata intr-un cerc de max 22 cm si puneti-le in tavi separate.Acoperiti-le cu folie de plastic si lasati-le intr-un loc cald, sa creasca, timp de o ora.
4.Preincalziti cuptorul la 200 C.Luati folia de pe paini si ungeti-le cu uleiul de masline ramas.La final presarati susan si le dati pe rand la cuptor timp de 18 minute.Se servesc caldute.Au o coaja subtire si moale, iar miezul este pufos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu