vineri, 25 februarie 2011
Chiftelute cu ton in stil marocan
Un deliciu, am ramas fara cuvinte.Merg de minune cu paine marocana calduta si o salata cu otet balsamic si ulei de masline.
Ingrediente
-3/4 cup supa pui
-1 cup cus-cus
-425 g ton din conserva strecurat
-100 g masline negre
-coaja de la o jumatate de lamaie
-patrunjel verde
-2 oua
-sare, piper
-ulei de masline
Mod de preparare
1.Aduceti supa la punctul de fierbere.Luati de pe foc si adaugati cus-cus-ul amestecand energic.Acoperiti si lasati deoparte pentru 5 minute sau pana ce intreg lichidul este absorbit.Folosind o furculita amestecati pentru a separa boabele si lasati sa se raceasca putin.
2.Rasturnati cus-cus-ul intr-un bol adanc si adaugati ouale, tonul, maslinele taiate marunt, coaja de lamaie si patrunjel tocat.Condimentati cu sare si piper si amestecati bine.
3.Preparati pe o tava mare chiftelute de aceeasi marime(eu m-am folosit de cercul pentru taiat biscuiti) si dati-le la frigider pentru 15 minute.
4.Incalziti uleiul de masline si prajiti chiftelele cate 3 minute pe fiecare parte.Transferati-le apoi pe un platou acoperit cu hartie de bucatarie absorbanta.Serviti-le calde cu paine marocana si salata.Pentru a le pastra calde le puteti acoperi cu folie de aluminiu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu