joi, 24 februarie 2011

Invartita cu mac


"Nordul Bucovinei, temeinic tiparit de talpica austriaca, a ajuns sa-nvarta macul "pi moldoviniesti". "

Radu Anton Roman

Aluat
-3 cesti de faina
-2 oua+1 pentru uns
-1 lingurita drojdie
-2 linguri unt topit
-1 ceasca lapte caldut
-1 pahar zahar
-3 linguri ulei
-1 praf sare

Umplutura
-500 g mac
-1 ceasca zahar
-2 cani lapte
-2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare
1.Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta pana abtineti o compozitie omogena si elastica.Se lasa la dospit in loc caldut 2-3 ore.
2.Se pregateste umplutura.Macinati macul si puneti laptele pe foc cu zahar si zahar vanilat.Cand laptele s-a incalzit adaugati macul macinat si amestecati pana se leaga.
3.Intindeti aluatul intr-o foaie mare dreptunghiulara si ungeti-o cu umplutura racita.Rulati foaia pe lungime, iar la final adunati-o sub forma de melc.Puneti-o intr-o tava de aragaz(iese mare), tapetata cu hartie de copt si ungeti-o cu ou batut.Se da 15 minute la 220 C, apoi 45 de minute la 180 C, acoperita cu hartie de copt.Se serveste rece.

2 comentarii:

Dana spunea...

Acuma DA..."De Dragobete gatesc si iubesc romaneste!" Te pup si jos palaria pt ceea ce faci, ma tot repet...m-as muta cat mai aproape de voi asa nu as avea problema zilnica, azi ce mananc??? :))

Claudia Mic spunea...

Danutza eu de cand tot spun sa veniti incoace, macar in vizita.Poate intr-o zi imi veti implini dorinta.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...