joi, 24 februarie 2011

Pui taranesc cu rosii si smantana

Cum am fi putut sarbatori Dragobetele mai romanesc decat cu doua retete din cartea maestrului Radu Anton Roman.Asa ca azi(care dintre voi il tineti pe 28 puteti sa va inspirati) am mancat 100% romaneste, o reteta de pui de curte facut "ca la carte" si o Invartita cu mac.


Si eu care credeam ca nu o sa-mi iasa inima din smantana:)))

Ingrediente
-1 kg carne de pui de curte
-500 g ceapa
-400 g rosii in suc propriu sau proaspete
-50 g unt
-1 lingura faina
-1 ceasca smantana
-300 ml supa de oase
-marar
-sare, piper

Mod de preparare
1.Puiul se taie in bucati potrivite(eu am folosit doar pulpele pentru ca erau foarte mari).Se sareaza, se pipereaza si se da prin faina.Se prajeste in untul incins cu putin ulei, pe toate partile.Se scoate carnea pe o farfurie si se adauga ceapa.
2.Se lasa pe foc ceapa pana devine sticloasa, adaugandu-se rosiile taiate cuburi, supa si carnea.Se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce carnea este patrunsa, amestecandu-se din cand in cand.
3.Se condimenteaza mancarea cu sare si piper.Se amesteca mararul cu smantana.Carnea se serveste cu sosul propriu si sos de smantana, alaturi de o mamaliguta calda.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...