duminică, 5 septembrie 2010
Felioare de pui cu sos de ciuperci
Un fel de mancare incantator servit cu mazare sotata si cartofi natur.
Ingrediente
-4 felioare de piept de pui a 150 g fiecare
-sare, piper
-6 linguri faina
-80 g unt
-2 cepe
-350 g ciuperci
-zeama de la o lamaie
-150 ml vin alb
-200 g smantana
-200 g cascaval
-1 praf nucsoara
-patrunjel tocat
Mod de preparare
1. Feliile de pui se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in unt topit cu putin ulei pe fiecare parte, cca 5 minute. Se scot si se lasa la cald.
2. Se toaca fin ceapa si se prajeste in grasimea ramasa de la friptura pana devine sticloasa. Ciupercile se curata, se taie felii si se calesc usor.
3. Se sting cu zeama de lamaie si cu vinul alb, se amesteca cu smantana si se fierb. Se adauga cascavalul si se mai lasa pe foc pana cand totul devine de consistenta unui sos.
4. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga feliile de pui si se presara cu patrunjel.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu