duminică, 13 iunie 2010
Cozonac cu rahat
Reteta este preluata de pe blogul Laurei Laurentiu si este un adevarat deliciu.Asa ca multumesc din suflet Laura!
Ingrediente
-500 g faina
-180 ml lapte
-100 g+2 linguri zahar
-3 galbenusuri
-1 ou
-100 g unt
-1 praf sare
-1 plic drojdie
-coaja de portocala
-1 baton de vanilie
-400 g rahat
Mod de preparare
1.Se pune la fiert laptele cu 100 g zahar si batonul de vanilie crestat. Se lasa sa dea un clocot, apoi se asteapta sa se raceasca. Se bat galbenusurile cu ou si un praf de sare. Se adauga la laptele inca caldut impreuna cu coaja de portocala si untul topit si racit.
2. Se pune compozitia lichida in masina de facut paine, apoi se adauga faina si drojdia uscata. Se da pe programul de aluat.Daca nu aveti masina de facut paine etapele sunt cele normale la un aluat dospit.
3. Dupa ce a crescut indeajuns se scoate si se imparte in doua pentru doi cozonaci mici sau se lasa o singura foaie pentru un cozonac mare. Se unge suprafata de lucru cu ulei si se intind foile. Se presara rahat taiat marunt si se ruleaza. Se pun in doua tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt.
4. Se ung cu ou si se presara cu zahar.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180 C si se mai lasa 40 de minute. Dupa ce au capatat culoarea dorita se acopera cu folie de aluminiu si se lasa pana la final.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu