joi, 10 iunie 2010
Tarta cu agrise si bumbi de aluat
Incep sa apara fructele de sezon asa ca o sa incerc sa fac cate un desert cu fiecare.
Ingrediente
-450 g faina
-1/2 plic drojdie uscata
-175 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-1 praf sare
-1 ou
-165 g unt
-6 linguri lapte
-500 g agrise
Mod de preparare
1. Se amesteca 250 g faina cernuta cu drojdia uscata. Se adauga 75 g zahar, 1 plic zahar vanilat, sare, ou, 65 g unt moale si lapte. Se framanta un aluat omogen.Se acopera cu un prosop textil si se lasa sa creasca la caldura 30 de minute.
2. Pentru bumbi se framanta rapid un aluat sfaramicios din 200 g faina, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat si 100 g unt topit.
3. Se mai framanta putin aluatul dospit si se intinde din el o foaie rotunda care se aseaza intr-o forma de tarta, unsa si tapetata cu faina sau pesmet. Se mai lasa blatul sa creasca in tava 15 minute.Se spala si se curata agrisele, apoi se repartizeaza pe blat impreuna cu bumbii de aluat. Se coace 30 de minute. Se serveste rece cu zahar pudra si frisca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu