joi, 17 iunie 2010
Tocana moldoveneasca
Combinatia aceasta de legume mi se pare foarte delicioasa.
Ingrediente
-4 cartofi
-2 ardei
-o ceapa
-o varza mica
-4 rosii prunisoare
-4 linguri ulei floarea soarelui
-o legatura marar
-6 felii piept de porc afumat
-smantana
-sare, piper
Mod de preparare
1.Se spala si se curata ceapa si ardeii. Ceapa se taie pestisor, iar ardeii cuburi mari. Se calesc in uleiul incins si se sareaza. Se adauga cartofii si se inabuse cu apa calduta.
2. Separat se taie varza evantai si se adauga la celelalte legume avnd grija sa nu o rupem. Se pune piper, mararul tocat marunt si se lasa focul domol sa fiarba inabusit.
3. Rosiile se taie in doua sau in patru daca sunt mai mari. Pieptul se taie felii si se prajeste intr-o cratita fara adaos de grasime. Se adauga la final atat rosiile cat si pieptul de porc la legumele inabusite si se da la cuptor pentru 30-40 de minute. Se serveste cu smantana.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu