duminică, 16 mai 2010
Cornuri cu ciocolata
O data luat in mana "carnetelul magic" al mamei bucataritul nu se mai poate opri. Asa ca am incercat inca una din minunatele ei retete.
Avem nevoie de:
-3 oua
-2 linguri zahar
-7 linguri ulei
-2 linguri smantana
-300 ml lapte
-1 plic drojdie
-2 linguri cacao
-700-800 g faina
Umplutura
-nutela sau budinca de ciocolata dupa preferinta
Sirop
-1 cana zahar
-1 cana apa
-esenta de rom
-nuca de cocos pentru ornat
Mod de preparare
1. Se amesteca ingredientele lichide pentru coca si se impart in doua parti egale. Intr-una din parti se adauga cacaua. Faina se amesteca cu drojdia. La compozitia de cacao se incorporeaza faina pana cand obtinem un aluat elastic, la fel se procedeaza si cu compozitia de vanilie.
2. Se impart aluaturile de cele doua culori in 32 de parti egale. Daca le impartiti in mai putine vor fi cornurile mai mari, daca le impartiti in mai multe vor fi cornurile mai mici. Eu am ales o varianta de mijloc din care am obtinut 64 de cornuri in total. Cocutii obtinuti se lasa sa dospeasca pe masa infarinata, acoperiti cu un prosop.
3. Se face din fiecare cocut de cacao si vanilie o placinta. Cele doua placinte de culori diferite se suprapun si se lipesc cu ajutorul sucitorului. Apoi se impart in patru parti egale si se aseaza ciocolata sau budinca pe fiecare. Se ruleaza astfel incat partea cu ciocolata sa fie inafara. La fel se procedeaza cu toti cocutii.
4. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute.Intre timp se prepara siropul de zahar, fierband apa cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste complet. La final se adauga putina esenta de rom.
5. Se scot cornuletele din cuptor si se dau prin sirop cat inca sunt calde, apoi frin fulgii de cocos. Se poat folosi in loc de fulgi de cocos si alune sau nuca macinata. Un deliciu....
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu