luni, 10 mai 2010
Salau in sos de busuioc
Nu am mai incercat de mult peste, asa ca azi am luat hotararea sa mai schimb meniul. Am optat pentru aceasta mancarica pentru ca e relativ simpla si rapida.
Ingrediente
-3 cepe
-2 linguri unt
-100 ml vin alb sec
-200 ml smantana
-50 g pesto de busuioc
-4 fileuri de salau
-faina
-ulei
-felii de lamaie
-sare, piper
Mod de preparare
1. Se toaca marunt ceapa si se caleste in cele 2 linguri de unt. Se stinge cu vin si se lasa sa se inabuseasca pana se reduce sosul la jumatatae din cantitatea initiala. Se adauga smantana, pesto si se condimenteaza cu sare si piper. Se mai lasa pe foc mic 2-3 minute.
2. Salaul se condimenteaza cu sare si piper. Se pudreaza cu faina si se prajeste in ulei incins pe ambele parti pana capata o culoare aramie. Sosul de busuioc se repartizeaza pe farfurii, se aseaza deasupra salaul si se serveste cu garnitura de gnochi si felii de lamaie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
foarte bun...felicitari
Mai încearcă ceva:
Prăjeşte fileurile de şalău doar pe jumătate, acoperă-le cu caşcaval ras şi gratinează-le la cuptor. Combinaţia pesto-caşcaval e miraculoasă. Iar eu în loc de gnochi aş folosi cartofi copţi în tobă, tăiaţi pe din două şi asezonaţi tot cu pesto.
Cu drag!
Uica Mihai
Multumesc pentru sfat!Suna tare interesant.Cu siguranta voi incerca data viitoare cand prepar salau.
Trimiteți un comentariu