duminică, 7 februarie 2010

Negrese


O reteta super "ciocolatoasa" care merge bine la micul dejun cu o cana de lapte cald.

Ingrediente
-150 ml lapte
-400 g zahar
-200 g unt
-50 g cacao
-4 oua
-1/2 cana de miez de nuca macinata
-2 linguri nuca de cocos
-1 plic praf de copt
-200 g faina

Pentru ornat
-50 g ciocolata amaruie
-nuca de cocos si nuca macinata

Mod de preparare
1. Intr-o craticioara de 2-3l se pun la foc mic laptele, zaharul, cacaua cernuta si untul. Cu o lingura de lemn se amesteca pana cand da in clocot si se leaga putin. Se separa 8 linguri si se pastreaza pentru glazura, iar restul se lasa sa se raceasca.
2. Se adauga apoi galbenusurile, nuca, nuca de cocos, albusurile batute spuma si faina cernuta imreuna cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul bine incins si se coace la foc potrivit 45 de minute.
3. Pentru glazura, se adauga ciocolata rasa peste crema pastrata si se amesteca, pe aburi, pana se topeste ciocolata. Se toarna apoi pe blatul copt si putin racit si se intinde uniform pe toata suprafata. Se taie prajitura cand se raceste si se orneaza cu nuca si nuca de cocos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...