miercuri, 3 februarie 2010

Chec Frankfurt



O dulce ispita de iarna.

Chec
-150 g faina
-2 lingurite rase praf de copt
-150 g zahar
-3 oua
-1 plic zahar vanilat
-2 linguri lapte
-1 lingura zeama de lamaie
-1 praf de sare
-50 g amidon
-150 g unt

Crema&ornat
-gem de fructe de padure
-1 plic budinca de vanilie
-100 g zahar
-500 ml lapte
-250 g unt
-100 g alune caramelizate si macinate

Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 170 C. Se unge o forma de chec cu gaura in mijloc. Se prepara aluatul amestecand untul cu zahar, zahar vanilat, suc de lamaie si sare. Se inglobeaza pe rand ouale. Se adauga laptele si faina amestecata impreuna cu amidon si praf de copt. Se amesteca, se aseaza in forma si se coace 45 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma si se rastoarna apoi pe platou. Se lasa sa se raceasca complet.
2. Pentru crema se prepara budinca cu lapte si cele 100 g de zahar. Se lasa sa se raceasca complet budinca si se adauga treptat la untul batut spuma. Se taie checul in doua si se unge cu gem, apoi cu un strat de crema de budinca. Se orneaza si pe deasupra cu aceeasi crema si se presara alune caramelizate si macinate din abundenta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...