duminică, 1 noiembrie 2009
Pizza picanta de cartofi
Ingrediente
-750 g cartofi mici
-sare,piper
-4 linguri ulei de masline
-750 g rosii cireasa din conserva sau rosii simple
-8-10 fileuri de sardele
-2 catei de usturoi
-250 g mozzarella
-50 g faina
-100 g masline negre
-1 lingura oregano uscat
-1 legatura patrunjel
Mod de preparare
1. Se spala cartofii si se fierb in coaja in apa cu sare cam 30-40 de minute. Se scurg, se lasa sa se racoreasca, se decojesc si se paseaza. Se sareaza dupa gust si se adauga 2 linguri ulei de masline. Se amesteca si se lasa sa se raceasca.
2. Se storc rosiile din conserva de suc si se pun deoparte. Care sunt de dimensiuni mari se taie jumatati. Se taie usturoiul felii foarte subtiri si mozzarella cuburi.
3. Se incinge cuptorul la 200 C. Se unge o tava. Compozitia de cartofi se framanta cu faina. Se aseaza aluatul in tava. Se rasfira rosiile, usturoiul, mozzarella si maslinele. Se pipereaza si se presara oregano. Se stropeste cu uleiul ramas. Se da la foc pentru 40 de minute si dupa ce se scoate se orneaza cu patrunjel tocat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu