joi, 5 noiembrie 2009

Friptura cu legume de iarna si paste


Ingrediente
-600 g pulpa de porc
-3 cepe mici rosii
-3 catei de usturoi
-un morcov
-o telina mica
-2 cuisoare
-500 ml supa de pui
-2 liguri smantana
-400 g farfalle
-o legatura patrunjel

Mod de preparare
1. Se curata carnea si se taie felii groase. Se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc iute, pana se rumeneste bine pe ambele parti. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se pregatesc legumele.
2. Morcovul si telina se taie bastonase. Ceapa se curata si se taie jumatati, iar in 2 din jumatati se infing cuisoarele. Usturoiul se curata si se lasa intreg. Legumele se pun peste carne, care se sareaza si se pipereaza, apoi se toarna supa de pui fierbinte. Se acopera si se da la cuptor pentru o ora.
3. Cu 15 minute inainte de a fi gata friptura se pun pastele la fiert in apa cu sare. Se opreste cuptorul si se lasa friptura sa se odihneasca 15 minute in cuptorul stins. Se scoate vasul, iar carnea se pune deoparte. Se iau cuisoarele. Sosul ramas impreuna cu legumele se dau la robot. La compozitia obtinuta se incorporeaza smantana si se amesteca cu pastele cand inca e calda. Se serveste cu friptura si parunjel tocat.

Este o reteta perfecta pentru serile friguroase de noiembrie, fara sa mai pomenesc de fragezimea carnii care pur si simplu ti se topeste in gura.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...