duminică, 4 octombrie 2009
Supa crema de gulii
Ingrediente
-2 gulii
-1 ceapa
-1 telina cu frunze
-o cutie cu smantana
-2 oua
-un ardel verde
-o lingurita ulei de masline
-un praf boia dulce
-sare
-piper alb
Mod de preparare
1. Se curata si se spala toate legumele, se taie bucati potrivite si se pun sa fiarba in apa cu sare si o lingurita de ulei de masline. Separat, se bat ouale intr-un bol cu smantana, piper si putina sare, apoi se lasa cateva minute la rece.
2. Dupa ce au fiert toate zarzavaturile, se scot intr-o sita, ceapa se arunca, iar restul se paseaza cu blenderul. Se opreste o bucata de gulie fiarta care se rade pe razatoarea mare.
3. Pireul de legume se amesteca cu zeama in care au fiert legumele si cu crema de smantana si se mai lasa cateva minute pe foc. Se serveste cu taieteii de gulie, cu paine prajita si un praf de boia dulce.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu