duminică, 4 octombrie 2009
Piure si chiftelute gratinate
Ingrediente
-1 kg cartofi
-sare
-200 ml lapte
-2 linguri unt
-piper
-nucsoara
-3 rosii
-1 ceapa
-400 g carne tocata de vita
-boia de ardei
-100 g cascaval afumat
Mod de preparare
1. Se curata cartofii si se fierb cam 45 de minute. Se scurg si se piseaza cand inca sunt calzi. Adaugati laptele fierbinte si untul. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Taiati rosiile cubulete si inglobati-le in amestecul de mai sus. Intindeti pireul intr-o forma de sufleu unsa cu grasime.
2. Preincalziti cuptorul la 200 C. Taiati ceapa cubulete. Amestecati-o cu sarea, piperul, boiaua si carnea tocata. Cu mainile umede formati chiftelute si prajiti-le cca 5 minute in ulei. Asezati-le apoi peste piureul din forma. Turnati grasimea ramasa in tigaie. Presarati cascaval ras si coaceti la cuptor 20 de minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu