Tortul asta ar merge tare bine vara, cand caldura e foarte mare, dar si cand lenea va incearca :).
Pentru blat:
- 200 g biscuiti digestivi Ulpio, sfaramati
- 100 g unt topit
Pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 130 g zahar
- 2-3 plicuri zahar vanilat
- o lingura cu varf amidon
- 500 ml lapte
- un cubulet unt
- 250 g mascarpone
- un plic gelatina granule
- 250 ml frisca+ o lingura zahar
Decor:
- 400 ml frisca
- 4 linguri zahar
- 100 g biscuiti digestivi sfaramati
- 200 g capsuni
- o banana
- sucul de la o lamaie+ o lingura zahar
Mod de preparare
1. Amestecati biscuitii cu untul topit si presati-i in interiorul inelului unei forme de tort asezata pe un platou. Dati la rece.
2. Pentru crema amestecati galbenusurile cu zahar, zahar vanilat si amidon. Turnati apoi laptele si asezati pe foc mediu, amestecand in continu, pana capata consistenta unei budinci. Adaugati cubul de unt si lasati sa se raceasca putin.
3. Puneti apoi gelatina inmuiata, dupa instructiunile de pe ambalaj. Amestecati bine si incorporati mascarponele cu ajutorul unui robot de bucuratie(pasator de alimente). Bateti frisca si adaugati-o la crema, amestecand usor cu o paleta de silicon.
4. Turnati crema peste blatul de biscuiti si dati la frigider pentru cel putin 4 ore. Desprindeti inelul formei de tort(cu o torta de bucatarie iese cel mai usor) si ornati cu frisca batuta, fructe date prin sirop de lamaie si biscuiti sfaramitati. Un deliciu!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu