Facebook-ul prezinta in ultima vreme maaare izvor de inspiratie! Aceasta reteta am citit-o pe pagina
d-nului Adrian Hadean, si mi-a tras cu ochiul. Au iesit chiar bune si au fost tare apreciate, iar pasta tapenade merge cu orice sandwich.
Tapenade:
- 100 g masline kalamata fara samburi
- o lingurita capere
- 3 fileuri ansoa
- o ceapa rosie mica
- un catel mare de usturoi
- piper, ulei de masline
*din pasta aceasta veti folosi doar 2 linguri, restul pastrati-o la frigider.
Oua umplute
- 100 g branza de capra robiolina
- 4 linguri maioneza de casa
- 75 g iaurt grecesc
- 5 oua fierte tare
Mod de preparare:
1. Pentru pasta tapenade puneti toate ingredientele intr-un blender si mixati adaugand ulei de masline pana ajunge la consistenta dorita. Se poate pastra la frigider timp de maxim 3 zile, acoperita cu folie transparenta.
2. Taiati ouale in jumatati. Amestecati maioneza cu iaurt. Pasati galbenusurile cu branza, tapenade si 1-2 linguri de maioneza cu iaurt. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Umpleti cu pasta obtinuta albusurile si asezatile pe un pat subtire de maioneza. Ornati cu ulei de masline, patrunjel si fulgi chilli.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu