Zilele trecute au fost tare ploioase, asa ca gandul m-a dus sa incerc ceva din categoria Confort Food.
Ingrediente
- 2 cepe
- 2 catei usturoi
- 2 morcovi
- telina taiata cuburi
- un ardeu kapia
- ulei de masline
- o lingurita boia
- o lingurita cumin
- o lingurita scortisoara
- o lingurita coriandru uscat
- sare, piper
- 500 g carne de vitel tocata
- 2 conserve a cate 400 de rosii
- 2 linguri otet balsamic
- o conserva naut
- o conserva fasole rosie
Pentru a servi:
- guacamole: u avocado, o rosie, ceapa rosie, usturoi, lime, ulei de masline, coriandru frunze uscat, sare, piper
- iaurt gras cu ulei masline si fulgi de ardei iute
- orez fiert sau lipii incalzite la cuptor cu ulei de masline si fulgi de ardei iute
Mod de preparare
1. Taiati toate legumele in cubulete. Incalziti intr-o oala mare ulei de masline si adaugati legumele. Dupa ce s-au inmuiat adaugati condimentele, inclusiv otetul balsamic, apoi carnea si amestecati in continuu. Stingeti cu rosiile din conserva si lasati pe foc pana cand toate s-au patruns bine.
2. Strecurati nautul si fasolea sub jet de apa rece, apoi adaugati-le la carne si lasati-le sa mai dea un clocot. Serviti alaturi de orez si iaurt sau cu lipii si sos guacamole. Simplu si delicios.
3. Pentru sosul guacamole pasati toate ingredientele in blender. Pentru lipii udati sub jet de apa rece o hartie de copt, puneti in ea lipiile unse cu ulei de masline si preasarate cu fulgi de ardei, apoi dati-le la cuptorul incins pentru 15 minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu